Fundació

Portada > Fundació

Oncovallès és la Fundació d’Ajuda Oncològica que té cura dels malalts de càncer i del seu entorn més directe, els familiars.

 

La Fundació d’ajuda oncològica Oncovallès és una institució sense ànim de lucre que va néixer fa 15 anys amb l’objectiu de fer costat i donar atenció psicooncològica integral als malalts de càncer i als seus familiars de tot el Vallès Oriental.

La Fundació ofereix un ampli ventall de serveis, tallers terapèutics, xerrades de prevenció, ja que treballa per prevenir el càncer, i taules informatives així com diverses activitats per a recaptar fons i poder mantenir el compromís social amb més de 40 municipis. 

MISSIÓ 

Quan parlem del càncer no podem oblidar que es tracta d’una malaltia que transcendeix més enllà de la problemàtica purament mèdica i afecta a la dimensió psicosocials de la persona: les seves relacions de parella, familiars i socials, la seva vida laboral, la seva economia, capacitats, habilitats, recursos, etc. En definitiva, afecta la totalitat de la persona i la unitat de convivència.

Per això, la nostra missió és la d’atendre, no solament els aspectes biològics o orgànics, sinó també aquells aspectes psicològics i socials de la persona malalta de càncer i del seu entorn proper per tal d’oferir una atenció global i eficaç.

Més específicament

Crear i desenvolupar programes i projectes que afavoreixin en la millora de la qualitat de vida del malalt i dels seus familiars. Treballar amb els factors socials que incideixen en el procés salut-malaltia, així com en el tractament de problemes psicosocials que apareixen en relació a les situacions de malaltia, ja sigui aspectes relatius al desencadenament de la situació (aspectes previs a la malaltia) o bé a conseqüència d’aquesta (derivats de la malaltia).

Sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància del suport que necessiten les persones afectades pel càncer.     

Donar assessorament psicosocial a pacients i als seus familiars.

VALORS

Voluntariat. Eix bàsic en la nostra manera d’actuar i treballar, com a complement essencial al treball professional, donant una qualitat humana en l’acompanyament a les persones.

Solidaritat amb aquell que pateix a causa de la malaltia.

Respecte per a la dignitat de la persona malalta, fomentant el seu creixement integral.

Escolta, acollida, i familiaritat amb les persones malaltes, els seus familiars, els nostres professionals , i amb tots els nostres voluntaris.

Cooperació i treball en equip. Només el treball en xarxa pot ajudar a lluitar per aconseguir un millor benestar per a totes les persones malaltes de càncer i els seus familiars.

OBJECTIUS

Aprofundir en el treball d’ajuda al malalt,  així com, en el suport personal i d’assessorament continuat amb els seus familiars.

Ser model de reflexió i transformació social, a través del compromís personal i amb la comunitat, atenent les qüestions no ateses per a la societat i l’administració pública, pretenent aconseguir la màxima qualitat de vida de la persona malalta de càncer.

 Obrir nous camins d’inclusió social, vinculats en la promoció de l’oci i el lleure en el món de la malaltia.

Donar serveis a la societat, partint d’un autofinançament de l’entitat, gestionant els recursos per tal d’obtenir un màxim de rendiment social.

Ampliar el nostre treball en xarxa amb la col·laboració amb d’altres entitats i institucions assistencials que promoguin l’assistència integral de les persones afectades per el càncer.

Hi ha algún concepte que no et queda clar? Vols aclarir els teus dubtes?
Et presentem la nostra biblioteca online on pots consultar tots els dubtes sobre el càncer

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

  • Càncer mama
  • Càncer còlon
  • Càncer pulmó
  • Càncer pell