Portada > Què fem? > Serveis
 • Acollida i acompanyament

Des d'Oncovallès pensem que l'atenció i l'acolliment de les persones en la Primera visita és un moment molt important per aconseguir la confiança del malalt. En aquesta primera visita s'elabora un primer informe del pacient. També serveix per informar de totes les possibilitats de serveis i tallers als quals es podrà acollir. S'aborden aspectes tan importants com la situació personal i familiar. Tipus d'atenció que necessitarà (orientació personal, laboral, legal, necessitat de material clínic, Orientació nutricional, etc.)

 • Psicooncologia

Millorar l'estat psicològic i la qualitat de vida dels malalts oncològics i dels seus familiars, és un dels objectius més importants d'Oncovallès. Per això oferim un servei ampli per poder cobrir les necessitats de cada malalt. 

Disposem dels professionals adients per proporcionar un suport psicològic, mitjançant la teràpia individual a malalts i/o familiars. La periodicitat es pacta en funció de les necessitats específiques de cada pacient.

També s’ofereix la teràpia de grup amb periodicitat setmanal.  Un espai on el malalt pot compartir dins un grup terapèutic els aspectes relacionats amb el dia a dia de la seva malaltia oncològica.

 • Dilluns matí, Dimecres matí i dijous tarda a la Fundació Oncovallès
 • Fundació Privada Hospital Asil de Granollers
 • Hospital de Sant Celoni Fundació Privada
 • Nutrició

Es proporcionen recomanacions per tal que el pacient millori la seva qualitat de vida abans, durant i després del tractament quimioterapèutic i/o radioterapèutic. Aquest protocol s’ha elaborat en coordinació amb l’Hospital General de Granollers i la nostra nutricionista.

Ajudem a la persona a disenyar una pauta alimentar ia personalitzada.

Es controla la perdua de pes i la massa muscular, portant un control permanent dels que tenen recomanacions dietétiques personalitzades.

Analitzar i estudiar si es produeixen variacions en la ingesta i manifestacions de simptomes secundaris, evaluant la influencia en els paràmetres bioquimics i inmunitaris.

Els destinataris son persones afectades de càncer i en especial el afectat de càncer de colon.

 • Acupuntura oncològica

Teràpia complementària al tractament oncològic occidental, medicina integrativa. Tracta els efectes secundaris de la quimioteràpia i al radioteràpia

 • Reiki

Servei ofert per tal de recuperar la mobilitat dels teixits, per obtenir  una sensació de benestar i, el que és més important, aconseguir una millora fisiològica o funcionament de l’organisme.

 • Fisioteràpia / Pressoteràpia

El fisioterapeuta dóna pautes necessàries per evitar riscos i minimitzar  els efectes negatius dels tractaments.

A més, en funció del desenvolupament i característiques del pacient s’apliquen diferents tractaments: Drenatge Limfàtic Manual (DLM), benes multicapes, contencions, etc.  Tots els tractaments són més intensius al començament, passant de tractaments diaris fins a una vegada al mes.

Un altre mètode aplicable és la PRESSOTERÀPIA.  Quan es presenta un edema de gran volum i de no recent aparició, utilitzarem la tècnica de la pressoteràpia en el seu tractament.

Aquesta tècnica utilitza uns braçals que tenen diverses cameres sobreposades de tal forma que, en inflar-se, s’aconsegueix un gradient de pressió de distal a proximal. La pressió és suau de 30 mm de Hg i es fa agradable. La seva durada és d’uns 40 minuts per sessió.

 L’acció de la pressoteràpia sobre l’edema es fa sobre el líquid intersticial facilitant la seva reabsorció per via venosa i no té cap influència en la reabsorció de les proteïnes.

 • Mobilitat i Coordinació

Per a que els tractaments tinguin més bon efecte, se’ls recomana uns exercicis que poden realitzar al domicili però que, prèviament, s’ensenyen en el TALLER DE MOBILITAT I COORDINACIÓ.  Els/les afectades aprenen les pautes necessàries per evitar riscos i minimitzar les seqüeles dels tractaments.  Aquest taller està en completa dependència i coordinació amb Fisioteràpia.  Els malalts aprenen exercicis de mobilitat articular dins el marc oncològic. 

 • Serveis a la comunitat

La Fundació Oncovallès és una entitat col·laboradora del Departament de Justícia, de l’Àrea de Mesures Penals Alternatives que permet al penat prestar una cooperació no retribuïda en determinades activitats d’utilitat pública, d’interès social i valor educatiu amb la finalitat de servir de reparació a la comunitat per la infracció comesa. 

Atenem i orientem les demandes socioeconòmiques mitjançant els serveis socials pensats pels usuaris.

Hi ha algún concepte que no et queda clar? Vols aclarir els teus dubtes?
Et presentem la nostra biblioteca online on pots consultar tots els dubtes sobre el càncer

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

 • Càncer mama
 • Càncer còlon
 • Càncer pulmó
 • Càncer pell