Llibre d'Oncovallès Poètic i Premis Pepi Pagès

Portada > Què fem? > Llibre d'Oncovallès Poètic i Premis Pepi Pagès

HISTÒRIA PREMIS PEPI PAGÈS

El taller de lletres d’Oncovallès, neix a finals del 2003. Van coincidir un grup de pacients amb esperit literari, això va fer que la coordinadora Carme Grau, penses amb la seva companya i amiga, Pepi Pagès, per liderar aquest taller de lletres. La truca i la Pepi Contesta; ‘’Jo nomès soc una aprenent de poetessa, però m’ho penso’’, no havien passat ni 5 minuts que la Pepi truca, ‘’Jo vull liderar aquest taller’’.

Es comença aquest taller amb 8 pacients i no havien passat dos mesos que s’havien fet uns relats tan interessants que vam pensar en fer el llibre, el Joan Sala vila va llegir la vida dels pacients en aquells relats, així neix el primer llibre ‘’Retalls de Vida’’ que es van fer 2 edicions i es va presentar arreu del Vallès Oriental.

Mentre tot això s’anava teixint, la Pepi Pagès va pasar a ser terapeuta a pacient amb un mal pronòstic.

El dia que la Pepi ens va deixar, vam pensar en un Premi literari que portés el seu nom, i els llibres tindrien el nom de ‘’Oncovallès Poètic, conviure amb la malaltia’’. Una teràpia per a malalts com a familiars que ha resultat ser una eina mès per tirar endavant

Quan vam presentar el projecte al departament de salut de la Generalitat de Catalunya, ens van comentar que no habia cap concurs literari d’aquest tipus ni a Catalunya ni a la resta d’Espanya.  

Es per això que el any 2016 ens van demanar incloure en els premis, la prosa per que ja molts malalts i familiars que s’expressen millor. També ens arriben obres tant de poesia i prosa de tot el món, des de América fins a Australia.

La Llibreria ‘’La Gralla’’ sempre ens ha obert les portes de les seves instal·lacions per presentar totes les edicions.

Hi ha algún concepte que no et queda clar? Vols aclarir els teus dubtes?
Et presentem la nostra biblioteca online on pots consultar tots els dubtes sobre el càncer

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

  • Càncer mama
  • Càncer còlon
  • Càncer pulmó
  • Càncer pell