Portada > Què fem? > Tallers terapèutics
Taller solidari

Taller solidari

L’objectiu és treballar les emocions amb la companyia i la realització d’activitats plàstiques i manuals a partir de tallers de manualitats per fer objectes que després es puguin oferir a canvi de donatius per aconseguir ingressos per la fundació.

Taller de coixins del cor

Taller de coixins del cor

Treballa les emocions a través de la companyia i les activitats de costura fent un coixí amb forma de cor per a dones intervingudes amb una mastectomia, ja que al col·locar-se'l sota el braç, pal·liar el dolor, dóna confort i la protegeix dels cops.

Taller de reciclatge

Taller de reciclatge

Tot allò que els ciutadans ens facin arribar, mans expertes en cada matèria, ho recuperaran per tal que puguin servir de nou per tal de fer uns Encants que ofereixi objectes a baix cost a canvi d’un donatiu per la fundació.

Taller de Lletres 

Aquest espai ofereix una teràpia a partir de l’escriptura que ajuda a reflectir en el paper el que a vegades, la veu no sap expressar.

 La poesia, els relats, els contes... aconsegueixen que ens expressem des del nostre cos i plasmen entre fulls la nostra realitat, les nostres pors i preocupacions, somnis i il·lusions. En el taller hi ha creadors, escriptors, protagonistes on tenen l’oportunitat de produir i compartir produccions literàries, elaborant llibres, concursos de poesia i la revista de l’entitat que ajuda a fer arribar la nostra tasca a tota la comarca.

Art-teràpia

Com a suport emocional s’ha creat aquest taller on el malalt pot treballar en grup o individualment les seves emocions mitjançant l’art.

L'art estimula les capacitats pròpies de l'individu, desenvolupa la seva creativitat i expressió individual com a mitjà per aconseguir satisfacció i millorar a escala personal. L'art permet projectar conflictes interns i, per tant, ofereix la possibilitat de poder-los resoldre. Tota persona és capaç de ser creativa. És en aquesta possibilitat de crear on els experts asseguren que resideix la gran força terapèutica de l'art.

S'utilitzen expressions artístiques com la pintura, la música, el modelatge i el cant, etc.

Segons alguns estudis que s'han fet, l'art afecta el sistema nerviós autònom, l'equilibri hormonal i els neurotransmissors cerebrals. Es produeix un canvi en l'actitud, l'estat emocional i la percepció del dolor, i aconsegueix portar una persona des d'un estat d'estrès fins a un altre de relaxació i creativitat.

Taller per deixar de fumar.

Deixar de fumar no consisteix només a prendre una decisió; és un procés que requereix, per a la seva major eficàcia, fer una sèrie de passos.

Fa molt de temps que fumes? No et desesperis. Pren-te el temps que dedicaràs a aquest taller per conèixer per què fumes, per què vols deixar-ho i com i quan ho faràs.

A partir del mes de setembre 2018 s'organitzaran tallers grupals per deixar de fumar, on es treballa motivacions per deixar de fumar, com afecta el tabac en el nostre organisme, Fitxar data per deixar de fumar, estratègies per vèncer l'ansietat i no recaure, ajuda grupal i terapèutica, seguiment periòdic i controls de CO2, pes, millores fisiològiques i psicològiques.

Hem dissenyat un taller que integra un ampli ventall de teràpies i tècniques de tractament del tabaquisme. Abordem el problema del tabac de forma global i eficaç. Facilitem el procés i augmentem la probabilitat d’èxit sostingut en el temps.

Inscripcions a la Fundació Oncovallès truca'n al telèfon 938700167  o a través del mail de la fundació.

Cuadre resum calendari sessions              Programa del taller

Taller de risoteràpia

En aquest taller es treballen les emocions a través del riure, els jocs i la desinhibició. S'utilitzen tècniques que ajuden a alliberar les tensions del cos i així poder arribar a la riallada, entre elles: l'expressió corporal, el joc, la dansa, exercicis de respiració, massatges, tècniques per riure de manera natural, sana, que surti del cor, del ventre, d'una manera simple com els nens.

El riure franc i la riallada ens aporta múltiples beneficis: elimina l'estrès, l'ansietat, depressió, colesterol, dolors, insomni, problemes cardiovasculars, respiratoris, i molts més. Ens aporta acceptació, comprensió, alegria, relaxació, obre els nostres sentits i ajuda a transformar les nostres pautes mentals.

Després d'una sessió de Risoteràpia, és inevitable sentir-se ple, amorós, tendre, alegre, vital, energètic i una infinitat de sentiments positius més.

Musicoteràpia

Ajudar els malalts oncològics i les seves famílies a fer front amb eficàcia al dolor, les preocupacions i l’impacte emocional inherents al diagnòstic de càncer és un repte molt important.  

Se sap que la música té el poder d'induir emocions fortes i que té impacte en l'humor i l’estat d’ànim de les persones a més de clares evidències que la musicoteràpia té efectes beneficiosos per als pacients amb càncer. 

La musicoteràpia, aplicada de manera individual o grupal, amb la persona durant el seu cicle de quimioteràpia, pot ser beneficiosa per al pacient. Permet més capacitat d'exteriorització de sentiments i reduir la frustració i la depressió. 

Oncovallès ofereix aquest tipus d’activitat als seus usuaris mitjançant tallers dirigits a malalts amb càncer o als seus familiars.

Hi ha algún concepte que no et queda clar? Vols aclarir els teus dubtes?
Et presentem la nostra biblioteca online on pots consultar tots els dubtes sobre el càncer

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

  • Càncer mama
  • Càncer còlon
  • Càncer pulmó
  • Càncer pell