El XIVè Sopar Benèfic convida reflexionar sobre el càncer infantil

Portada > Notícies > El XIVè Sopar Benèfic convida reflexionar sobre el càncer infantil
D'esquerra a dreta Pere Cladellas, Miquel Hernández-Bronchud, Josep Sánchez Toledo, Maria Teresa Coll i Josep Mayoral. Font: Xavier Solanas
D'esquerra a dreta Pere Cladellas, Miquel Hernández-Bronchud, Josep Sánchez Toledo, Maria Teresa Coll i Josep Mayoral. Font: Xavier Solanas
Voluntàries Santa Agnès de Malanyanes i Sant Feliu de Codines. Font: Xavier Solanas
Voluntàries Santa Agnès de Malanyanes i Sant Feliu de Codines. Font: Xavier Solanas
07/10/2016

Més de dues-centes persones van assistir divendres passat al Sopar d’Oncovallès. Es va demostrar un any més que, com diu el lema d’enguany, tots junts “Fem pinya!” per la lluita contra el càncer. El sopar va ser precedit d’una taula rodona de la mà de tres doctors de rellevància: Josep Sánchez de Toledo, Maite Coll i Miquel Hernández-Bronchud que ens van donar una lliçó sobre el càncer en els nens.

A les vuit del vespre, l’Hotel Ciutat de Granollers va començar a emplenar-se amb els primers assistents de la vetllada. Mitja hora més tard i amb el vestíbul ple de gom a gom , el presents van dirigir-se al “Saló Ciutat” i van ocupar els seients per escoltar la ponència sobre el càncer infantil. Pere Cladellas, president d’Oncovallès, va donar la benvinguda a tots els assistents i va obrir la taula rodona que giraria entorn la qüestió: Els nens també tenen càncer?. 

“El càncer infantil és una malaltia poc freqüent que afecta a 142 criatures de 0 a 14 anys per cada milió. Es desenvolupa molt ràpid i per tant, es difícil de combatre amb el diagnòstic precoç.  De totes maneres, el pronòstic és millor que el dels adults” Això ens explicava el professor Josep Sánchez de Toledo, cap del servei d’Oncologia i Hematologia pediàtriques de l’Hospital La Vall d’Hebron. Des de fa uns anys hi ha hagut grans avenços per tractar el càncer infantil que han permès que un 77% dels nens superin la malaltia, l’índex arriba al 90% en el cas de la leucèmia. El professor va fer un ampli repàs històric de la malaltia del càncer des dels egipcis fins a l’actualitat. Va ser una intervenció “brillant” segons va qualificar el doctor Brunchud, oncòleg de l’hospital de Granollers, un cop acabada l’explicació. 

La doctora Maite Coll Sibina, especialista en Oncohematologia pediàtrica de l’Hospital de Granollers i el doctor Miquel Hernández Bronchud, acabat d’esmentar, van acompanyar a Toledo durant la ponència.  La doctora Coll va fer referència al treball que es fa des de l’Hospital de la nostra ciutat. El senyor Josep Mayoral, alcalde de Granollers, va concloure la ponènciaagraint als doctors la seva intervenció i dient que la salut no només depèn dels metges sinó que tots hauríem de prendre consciència.

A les deu del vespre era el moment del còctel. Just abans d’entrar al saló gran del sopar es va convidar a tots els presents a un petit còctel al vestíbul. En acabat, cadascú va dirigir-se al saló per  buscar la seva taula i acomodar-se. El sopar va ser presidit per Joan Puigdollers, gerent de l’Àmbit Metropilità de la Regió Sanitària del Servei Català de la Salut juntament amb Meritxell Budó, Vicepresidenta quarta i Presidenta delegada Àrea Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona qui també va fer un parlament just després de Puigdollers.

Durant el sopar,  es va recordar la figura del doctor Carles Vallbona i es va fer un reconeixement als grups locals d’Oncovallès de Sant Feliu de Codines i Santa Agnès de Malanyanes. Abans d’acabar la nit, va tenir lloc el típic sorteig de la fundació. Enguany, una obra de David del Hierro que representa el lema “Fem Pinya”. La premiada va ser una de les voluntàries d’Oncovallès. L’himne de la fundació i el brindis conjunt van donar per conclosa la vetllada que un any més, va ser un autèntic èxit.

 

Arxivat a: Bloc, General

Hi ha algún concepte que no et queda clar? Vols aclarir els teus dubtes?
Et presentem la nostra biblioteca online on pots consultar tots els dubtes sobre el càncer

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

  • Càncer mama
  • Càncer còlon
  • Càncer pulmó
  • Càncer pell