El Dr. Josep Tabernero, premi nacional de Recerca 2019

Portada > Notícies > El Dr. Josep Tabernero, premi nacional de Recerca 2019
22/10/2020

El Catedràtic d’Oncologia de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Josep Tabernero, acaba de rebre el Premi Nacional de Recerca 2019, promogut pel Govern i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, en la seva trentena edició.

Josep Tabernero és director de la  Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Llicenciat en Medicina i Cirurgia amb Premi Extraordinari de Llicenciatura en 1987 i doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Tabernero ha esdevingut un dels investigadors més rellevants i amb majors contribucions internacionals a la recerca oncològica, especialment en el camp dels tumors gastrointestinals i les teràpies moleculars. El juliol de 2019 fou nomenat catedràtic d’Oncologia de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i professor titular de l’assignatura d’Oncologia-Hematologia.

El Premi Nacional de Recerca reconeix l’investigador o investigadora que hagi contribuït recentment, de manera significativa i internacionalment a l'avenç d'una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. El guardó, amb una dotació econòmica de 40.000 euros, distingeix enguany la ingent tasca del Dr. Tabernero, que ha aportat avenços pioners en l’oncologia mèdica i la medicina oncològica de precisió, com ara el descobriment de nous mecanismes implicats en el desenvolupament dels tumors i el disseny de teràpies dirigides més precises i eficaces contra el càncer.

Els Premis Nacionals de Recerca també han guardonat, en la categoria de Talent Jove, Sílvia Osuna, professora d’investigació ICREA a l’Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC) de la Universitat de Girona (UdG). La guardonada està especialitzada en l’estudi dels processos bioquímics relacionats amb la catàlisi enzimàtica i el desenvolupament de simulacions i eines computacionals per al disseny de nous enzims d’interès per a la indústria farmacèutica.

 

 

Noticia: https://www.uvic.cat/noticies/el-dr-josep-tabernero-premi-nacional-de-recerca-2019

Arxivat a: Bloc, General

Hi ha algún concepte que no et queda clar? Vols aclarir els teus dubtes?
Et presentem la nostra biblioteca online on pots consultar tots els dubtes sobre el càncer

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

  • Càncer mama
  • Càncer còlon
  • Càncer pulmó
  • Càncer pell